Sindromul Down în Nigeria, prin lentila fotografei Bisola Ijalana

Un proiect fotografic de conștientizare și sensibilizare

Portrete profesionale ale beneficiarilor Fundației Sindrom Down Nigeria // Foto: Bisola Ijalana

În Nigeria, sindromul Down este considerat un subiect tabu. Majoritatea copiilor născuți cu această condiție sunt neglijați, izolați sau abandonați de părinți și de societate în baza mitologiei perpetuate și înrădăcinate în cultura locală. Fotografa Bisola Ijalana și echipa de la M12 Photography vor să ajute la schimbarea mentalităților cu ajutorul unui proiect foto menit să dezvăluie frumusețea naturală a acestor persoane stigmatizate.

Proiectul pornește de la ambiția Bisolei de a se implica în problemele sociale ale comunității. În ultimii ani, ea și-a dedicat ziua de naștere diverselor cauze sociale, petrecând alături de persoane defavorizate din orfelinate. Anul acesta, tânăra fotografă și-a oferit serviciile Fundației Sindrom Down Nigeria.

Scopul a fost de a crea o conștientizare a condiției sindromului Down în Nigeria, folosind fotografia ca instrument de informare și transformare socială. Cu ajutorul campaniei se urmărește creșterea vizibilității persoanelor care trăiesc cu SD în Nigeria și obținerea de sprijin pentru îngrijirea lor și implementarea activităților fundației.

Mai este cale lungă până la integrarea persoanelor cu SD în comunitatea nigeriană, dar se fac progrese în direcția asta. Frumoasele portrete realizate de Bisola persoanelor aflate în grija fundației sunt un exemplu.

Galeria foto este disponibilă la 234star.com.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.