HealthyDS, un program european de formare alimentară pentru persoanele cu sindrom Down

Predispoziția spre obezitate a persoanelor cu sindrom Down este un factor genetic ce nu poate fi înlăturat, dar poate fi ținut sub control prin educație alimentară. Proiectul HealthyDS propune familiilor și specialiștilor în domeniu un program de formare în nutriție și stil de viață sănătoase pentru a spori calitatea vieții celor cu SD.

Pe site-ul HealthyDS sunt disponibile gratuit patru module cu lecții despre tipuri de alimente, meniuri sănătoase, bune maniere la masă și activitate fizică. Unitățile de învățare dispun de materiale informative ce pot fi descărcate și imprimate, precum și de resurse video și jocuri interactive care să testeze noțiunile învățate.

HealthyDS a reunit asociații din Spania, Portugalia, Slovenia, Ungaria și România (Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora) care au lucrat la elaborarea materialelor de învățare și a platformei online ce permite accesul la aceste resurse. Proiectul s-a desfășurat între 2015 și 2017 și a primit finanțare europeană.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.