Mohamed Al-Husseini, înotătorul cu sindrom Down ce va traversa Canalul Mânecii

Mohamed Al-Husseini // Foto: Egyptian Streets

Mohamed Al-Husseini este un egiptean de 18 ani cu sindrom Down. La sfârșitul lunii august, Mohamed va încerca să traverseze înot Canalul Mânecii între sudul Angliei și nordul Franței. Tentativa sa este considerată demnă de un loc în Cartea Recordurilor.

Mohamed se antrenează peste 10 ore pe zi în apele Mării Roșii, sub supravegherea antrenorilor asociației de înot Stroke for Egypt Academy. Programul de antrenament presupune pregătire fizică și psihică și noțiuni necesare pentru depășirea posibilelor obstacole de pe traseu, cum sunt curenții de apă și temperaturile scăzute de peste noapte.

Mohamed va fi primul egiptean cu Down care va traversa Canalul. El a primit undă verde de la Channel Swimming Association să concureze între 24 august și 4 septembrie. Mohamed nu este prima persoană cu dizabilități care încearcă să treacă înot Canalul. În 2010, de pildă, atletul francez Philippe Croizon, care are toate membrele amputate, a traversat strâmtoarea în 13 ore jumătate.

Distanța dintre cele două țărmuri este de 21 de mile (aprox 34 de km), dar cea pe care o va parcurge înot poate fi mai mare, în funcție de curenți. Mohamed este însă încrezător și spune că va termina maratonul în 15 ore de înot fără oprire.

Citiți știrea pe Egyptian Streets.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.