PORTRETE DOWN: Aditi Verma

Aditi's corner, o cafenea atipică din Mumbai

„Munca este răspunsul pentru o viață bună, dar nimeni nu poate munci pe stomacul gol”. Acesta este motto-ul micuței cafenele Aditi’s corner din Mumbai. În spatele tejghelei, Aditi Verma, o indiancă de 23 de ani îți zâmbește și are grijă să-ți umple cana sau farfuria. Și sufletul. Aditi are sindromul Down, dar asta nu a împiedicat-o să-și deschidă propria cafenea într-un mall.

Povestea localului a început în ianuarie 2016. Aditi se plictisea să se uite toată ziua la televizor, voia să facă și altceva. Părinții ei, deși aveau deja mai multe mici afaceri în transport și distribuție, au observat că Aditi gătea cu plăcere și s-au gândit să-i transforme pasiunea în activitate. Așa s-a născut Aditi’s corner, într-un complex comercial unde, într-o pauză de la shopping poți bea o cafea, un ceai, o răcoritoare sau poți lua chiar o masă caldă pregătită de Aditi.

„Îmi place să lucrez la cafenea și mereu mi-am dorit un loc al meu. Cu sprijinul părinților am învățat să administrez locul de una singură”, le spune Aditi reporterilor de la The Logical Indian care i-au vizitat localul.

Părinții lui Aditi mărturisesc că în ultimul an fiica lor a devenit mai încrezătoare datorită activității la cafenea. „Sunt persoane muncitoare și dedicate. Atunci când îi înveți ceva, le oferi o lecție pe viață”, spune tatăl lui Aditi despre persoanele cu Down. Se simt binecuvântați să o aibă în viața lor pe Aditi și recomandă altor părinți în situația lor să-și accepte copiii așa cum sunt.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.