Competiția Times Square Video 2017 își alege câștigătorii

Portrete ale persoanelor cu Down proiectate în Times Square

Times Square, NYC // Foto: PredragKezic

În dimineața de 16 septembrie, new-yorkezii ce se vor afla în Times Square la ora 10 vor fi întâmpinați de proiecția a 400 de fotografii înfățisând persoane cu sindrom Down din întreaga lume pe un ecran uriaș.

Competiția Times Square Video este un eveniment anual organizat de asociația National Down Syndrome Society (NDSS), în care oameni din orice colț al lumii sunt invitați să trimită fotografii cu rudele, prietenii și apropiații lor cu sindrom Down. Cele mai frumoase fotografii sunt selectate pentru a alcătui un film ce va fi proiectat pe un ecran din Times Square.

Times Square Video dă startul tradiționalului Buddy Walk. Mișcarea a fost inițiată în 1995 de către NDSS pentru a promova toleranța și incluziunea persoanelor cu sindrom Down și pentru a întâmpina luna octombrie, care este luna sensibilizării cu privire la condiția sindromului Down. În Statele Unite au loc peste 250 de mișcări Buddy walk. Din 2013, evenimentul s-a extins la nivel internațional, conceptul fiind implementat pentru prima dată în Turcia, Japonia, Noua Zeelandă, Canada, Trinidad și Tobago.

După proiecția video de la ora 10, o mulțime de activități pentru copii se vor desfășura în Central Park, iar la ora 12 va începe ceremonia de deschidere a marșului Buddy Walk, ce va consta într-o defilare de o milă (1.6 km) în Central Park.

Anul acesta, apelul NDSS a primit peste 2.000 de fotografii în competiția Times Square Video. Câștigătorii au început să fie anunțați la începutul lunii august. Oare vom vedea și reprezentanți din România pe marele ecran?

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.