PORTRETE DOWN: Nolan Stilwell

O afacere de succes cu gemuri artizanale picante

Nolan și echipa // Foto: The Sweet Heat Jam

Nolan Stilwell este un antreprenor texan de 27 de ani care și-a fructificat două mari pasiuni: grădinăritul și gătitul. Nolan are sindromul Down, dar asta nu l-a împiedicat să devină un artist culinar de succes în industria gemurilor artizanale.

În 2011, Nolan a lansat compania The Sweet Heat Jam în bucătăria casei sale, sub îndrumarea și sprijinul familiei. El a început să creeze de la zero gemuri artizanale, numai din ingrediente naturale, fără gluten și fără grăsimi, folosind o rețetă personală care îmbină fructe exotice cu chili proaspăt și rafinament culinar. Ardeii chili sunt crescuți în grădina casei chiar de Nolan, iar fructele sunt cumpărate de la cultivatori locali. Gemurile lui Nolan sunt rezultatul anilor de practică și a atenției pe care părinții lui au acordat-o talentului său culinar.

După un timp, afacerea a crescut atât de mult încât au fost nevoiți să găsească o bucătărie mai mare. În prezent, Nolan lucrează împreună cu alți 5 angajați ai companiei (toți cu sindrom Down) și mai mulți voluntari în bucătăria unei biserici presbiteriene din oraș.

Firma este mai mult decât o afacere. Luând în considerare dificultățile de angajare ale persoanelor cu Down, The Sweet Heat Jam este un pas înainte pentru independența celor ca Nolan și un mediu calm, educativ, lipsit de presiuni, în care își pot folosi abilitățile. Nimeni nu se grăbește, fiecare lucrează în ritmul lui. Toți lucrează în echipă și își distribuie sarcinile în funcție de îndemânare, alternând zilnic activitățile, de la procesarea fructelor, la etichetarea borcanelor și livrarea comenzilor. Astfel își îmbunătățesc limbajul, abilitățile sociale și organizatorice și capătă mai multă încredere în munca pe care o fac.

Producția zilnică este de 100 de borcane de gem pe care le vând la evenimente locale, în magazine specializate, pe Facebook și pe site-ul companiei. Profitul din vânzări se redistribuie în salariile angajaților și în programe culinare educative oferite tinerilor cu dizabilități care vor să învețe să lucreze într-o bucătărie.

Cu ajutorul familiei și al comunității, tot mai multe persoane ca Nolan pot avea oportunitatea să-și atingă potențialul prin educație, sprijin și încurajare.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.