Răspiua, primul loc de joacă polisenzorial pentru copii cu și fără dizabilități

Copiii din București au un nou spațiu de joacă, special creat pentru stimularea tuturor simțurilor într-o manieră ludică și interactivă. Răspiua este un proiect unic în România, conceput ca o experiență de joacă și explorare pentru diverse categorii vulnerabile de copii (precum cei cu probleme locomotorii, de vedere sau hipoacuzie), dar la fel de interesant și pentru copiii fără dizabilități.

Spațiul se întinde pe o suprafață de 32 de metri pătrați și poate găzdui la joacă până la 20 de copii în același timp. El este distribuit în 6 părți, fiecare amenajată pentru stimularea unuia sau mai multor simțuri, accesibile și persoanelor în fotoliu rulant. În centru se află un luminiș cu suprafața moale creat pentru dezvoltarea musculatorii. În jurul luminișului se pot explora: un tunel tactil creat pentru orientarea în spațiu, o zonă de sunet cu diverse materiale sonore, un perete cu diverse tipuri de texturi care să stimuleze simțul tactil, olfactiv și auditiv, un spațiu dotat cu un periscop și un audioscop pentru schimbarea percepției și, în fine, spațiul preferat de copii în timpul testării conceptului, pădurea tactilă, dotat cu elemente verticale elastice și moi pentru orientarea spațială.

Demersul urmărește dezvoltarea polisenzorială, fizică, personală și socială a copiilor.

Răspiua a fost instalat pentru început în curtea Muzeului Culturii Romilor (Strada Drumul Săbăreni 101-125) urmând a fi mutat definitiv în Parcul Național Lia Manoliu.

>>Citiți mai multe pe totb.ro.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.