Proiectul „Justice has no gender” pentru reducerea discriminării și violenței în școli față de copiii cu dizabilități și/sau de etnie

Foto: ANPD

Nimic nu este mai traumatizant pentru un copil decât să fie ridiculizat, marginalizat, tratat ca un ciudat. Mulți părinți vorbesc despre acea privire pe care necunoscuții le-o aruncă pe stradă copiilor lor cu sindrom Down. Uimire, spaimă, compătimire: nimeni nu și-ar dori să fie în pielea lor.

Totul pleacă de la educație și ideal ar fi ca educația să fie primită corect în familie, pentru ca atunci când un copil cu dizabilitate intră într-un mediu social (clasa de elevi) să nu fie întâmpinat de reacții nepotrivite. Lupta pentru toleranță, empatie și incluziune începe prin educație.

„Justice has no gender” este un proiect care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a elevilor români cu privire la elefectele negative ale stereotipurilor folosite în societatea românească față de persoanele cu dizabilități și care fac parte din anumite etnii. Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități a semnat un acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Asociația Active Watch, în vederea implementării acestui proiect în liceele din România.

Dacă se va concretiza, peste 15.000 de elevi români vor fi beneficiari ai educației non-discriminatorii. Îndrumați de 26 de profesori și sprijiniți de experți, 650 de elevi din 26 de licee, vor fi împuterniciți să devină activiști sociali și vor dezvolta campanii de conștientizare în liceele lor pe tema discriminării și violenței pe criterii de gen.

>>Citiți comunicatul pe site-ul ANPD.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.