Discurs TEDx: Deborah Love Bradshaw despre eradicarea sindromului Down

El m-a învățat să fiu cea mai bună versiune a mea

Deborah Love Bradshaw este mama lui Curtis, un băiat de 26 de ani, născut cu sindrom Down. Deborah fost constant descurajată de medici cu privire la calitatea scăzută a vieții pe care ți-o oferă creșterea unui copil cu SD. Dar fiul ei s-a născut într-o lume în care tot mai multe persoane cu SD au reușit să-și atingă potențialul. O lume în care Chris Burke avea propria emisiune tv, iar Jason Kingsley apărea cu regularitate în serialul Sesame Street îi dădea speranță că fiul ei va trăi de asemenea o viață valoroasă.

Greutățile au fost într-adevăr pe măsura avertizărilor. Dar Deborah nu a renunțat, ci a descoperit în creșterea fiului ei oportunitatea de a deveni mai bună în tot ceea ce făcea.

„Ajutându-l pe el, am învățat să fiu perseverentă, răbdătoare, tenace într-un mod neașteptat. El m-a învățat bunătatea prin modul în care el este bun cu toți cei pe care îi întâlnește. El m-a învățat să iubesc cu o putere extraordinară. Dragostea lui nu se bazează pe sentimentele celorlalți, ci pe dragostea pe care o are în inima sa. El m-a învățat să continuu în ciuda obstacolelor ce păreau insurmontabile. M-a învățat să am încredere în planuri și să sper. El m-a învățat să fiu cea mai bună versiune a mea.”

Succesul lui Curtis contribuie la corectarea percepției globale asupra aptitudinilor persoanelor cu SD și, pe termen lung, la o mai bună integrare a lor în societate. În prezentarea Tedx, Deborah mărturisește că succesul se datorează faptului că a refuzat să-și privească fiul așa cum i l-au descris ceilalți. În schimb, a reușit să-l arate lumii așa cum se vede el însuși.

Astăzi Curtis joacă basket în competițiile naționale Special Olympics, unde a obținut cu echipa locurile 1 și 2 în ultimii ani. A scris 35 de piese de teatru, a jucat în adaptarea teatrală a filmului The Outsiders și a apărut în trei documentare. Cu toate că la 13 ani încă nu reușea să citească, acum citește mai mult decât mama lui, de la Biblie la Shakespeare și orice îi cade în mână.

Pentru o infuzie motivațională, urmăriți întregul discurs al Deborhei.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.