Ziua Mondială a Sindromului Down: 3 povești despre speranță

Șosete colorate, cafenea cu îmbrățișări, căsătorie de 22 de ani

21 martie este Ziua Mondială a Sindromului Down, o zi a celebrării diferenței și schimbării. De la conferințe la evenimente sportive, această zi specială este marcată în diverse feluri. Noi vă aducem 3 povești care au în centru persoane cu Sindromul Down, 3 exemple de inițiative pline de speranță.


Șosetele colorate ale lui John

John Lee Cronin are 21 de ani și-i place să poarte șosete colorate. De aici până la deschiderea afacerii numite John’s Crazy Socks nu a fost drum lung. Tânărul cu Sindrom Down s-a asociat cu tatăl său și a lansat magazinul online specializat pe aceste obiecte vestimentare. John a venit cu ideea numelui magazinului, al design-ului pachetelor și se gândește serios să deschidă și un magazin fizic.

În timp ce tatăl său se ocupă de partea tehnică a site-ului și de administrarea comenzilor, John participă la evenimente, ține legătura cu clienții și furnizorii și creează clipuri video pentru pagina de Facebook.


Cafeneaua cu îmbrățișări

Hugs + Mugs este o cafenea din Illinois, unică prin faptul că este administrată integral de persoane cu Sindromul Down. Localul s-a deschis în 2014 și se ocupă cu servirea cafelei și cu producerea de cadouri personalizate, care sunt vândute în cafenea, dar și online.

Centrul de training GiGi’s Playhouse Hoffman Estates oferă programe gratuite în care se combină terapii și sesiuni educaționale. Cei care sunt înrolați în program pot efectua apoi un stagiu de 18 săptămâni în cafenea, ca antrenament pentru a căuta apoi un loc de muncă în comunitate.

Angajații sunt renumiți prin faptul că mulțumesc personal clienților care cumpără cafea, înghețată sau obiecte personalizate și oferă îmbrățișări pentru a-și arăta recunoștința.

Foto: Hugs & Mugs / Facebook

22 de ani de iubire

Maryanne și Tommy Pilling au fost printre primele cupluri cu Sindromul Down care s-au căsătorit. După 22 de ani, povestea lor de iubire este la fel de emoționantă. Cei doi locuiesc în Anglia și s-au căsătorit în 1995, când Tommy i-a oferit lui Maryanne un inel dintr-un automat de jucării și i-a cerut mamei tinerei permisiunea de a o lua în căsătorie. După câteva zile, mama lui lui Tommy a mers cu acesta la un magazin de bijuterii și l-a ajutat să aleagă un inel „adevărat”.

Acum doi ani, sora lui Maryanne a lansat o pagină de Facebook pentru a dezvălui întregii lumi câteva detalii din viața celor doi soți.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.