Pe 21 martie, „Fii socksy pentru o zi!”

Campania Special Olympics România de Ziua Mondială a Sindromului Down

Dacă e 21 martie, se știe, purtăm șosete desperecheate și colorate și suntem „socksy pentru o zi!” la invitația Special Olympics România. De ce facem asta? Pentru că așa marcăm, an de an, Ziua Mondială a Sindromului Down.

Care e treaba cu șosetele? Cei de la Special Olympics explică: „La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.”

Acceptă provocarea, poartă șosetele tale cele mai simpatice, postează fotografii cu ele pe Facebook însoțite de hashtag-urile #suntsocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania și susține mișcarea globală de conștientizare a condiției speciale a sindromului Down. Cele mai vesele și originale fotografii vor fi premiate.

Pentru iubitorii de artă, 7card organizează cu această ocazie o galerie cu vânzare online. Șase lucrări originale cu tematică „socksy” semnate Arina Gheorghiță pot fi cumpărate, sprijinind astfel sportivii cu dizabilități Special Olympics România. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Evenimente similare au loc în toată lumea. Pentru fotografii și povești din lumea celor cu un extra cromozon 21, urmăriți hastag-urile #lotsofsocks, #MyVoiceMyCommunity și #WDSD17.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.