Vocea mea contează: sensibilizare prin artă și culoare

Ziua Mondială a Sindromului Down prin artă

Asociația Angels Down Friends, Galeria Basil şi Teatrul din Podul Meu organizează pe 20 martie cea de-a 12-a aniversare a Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:30 la hotelul Double Tree by Hilton din București.

Artiștii Galeriei Basil vor realiza o expoziție de portrete în ton cu tema evenimentului, „Sensibilizare prin artă și culoare”, protagoniștii lucrărilor fiind beneficiari ai Asociaţiei Angels Down Friends. Luminiţa Vasile, organizator de cursuri de artă la Galeria Basil explică:

„În acest an, ne-am gândit ca genul artistic abordat să fie portretul de manieră, însă provocarea cursanților să fie dublă. Fiecare va primi ca temă realizarea unei picturi pe pânză, având la dispoziție o reproducere a unei opere celebre, dar și o fotografie a unui copil special, un copil cu sindrom Down. Cele două imagini se vor contopi, transformând astfel copilul cu nevoi speciale într-o operă de artă. Picturile vor fi dăruite Asociaţiei Angels Down Friends, în scop umanitar.”

Cătălina Hetel, psihodramatist și Voicu Hetel, actor, ambii la Teatrul din Podul meu, vor crea un „tărâm magic”, unde beneficiarii Asociaţii Angels Down Friends vor deveni pentru un scurt moment actori şi vor transmite un strop de emoţie din experienţa familiilor care au în îngrijire o persoană specială.

Psihologii Cristina Călărăşanu şi Ana-Maria Aron vor transmite mesaje de încurajare şi repere psihologice pentru familiile în care se naşte un copil cu sindrom Down.

Evenimentul urmărește promovarea persoanelor diagnosticate cu sindrom Down, cu accent pe faptul că acestea pot fi integrate în societate și că, într-un mediu adaptat, pot practica activități artistice și pot lucra, aducându-și astfel în mod constructiv aportul la dezvoltarea societății din care fac parte.

Program:
17:00 – Primirea invitaților
17:30 – Sensibilizare prin artă – Teatru de umbre
18:00 – Sensibilizare prin culoare – prezentare expoziție de tablouri
19:00 – Sensibilizare prin muzică şi mişcare – moment artistic & petrecere

Intrarea se face pe bază de confirmare a prezenței prin email, sms sau mesaj privat. Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.