Ziua Mondială a Sindromului Down 2017 la Cluj-Napoca

Programul evenimentului

În fiecare an, 21 martie e motiv de sărbătoare în lumea celor născuți cu un extra cromozon 21: este Ziua Mondială a Sindromului Down. În această zi simbolică, persoanele atinse de trisomia 21, familiile și organizațiile care activează în jurul lor au parte de expunere globală pentru a atrage atenția societății și autorităților asupra existenței acestui sindrom și pentru a încuraja incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down.

În România, evenimentul se va desfășura la Cluj-Napoca și va fi marcat prin activități sportive și un marș de sensibilizare. Programul comunicat este următorul:

Ora 09:00
Sala de Sport Gheorhe Roman din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu al Universității Babeș Bolyai
Competiții Sportive: competiții de gimnastică aplicativă, destinată sportivilor cu sindrom Down peste 8 ani și gimnastică „Young Athlets” pentru cei mai mici de 8 ani.
Toți sportivii și voluntarii vor primi diplome, medalii, tricouri personalizate, gustare, apă plată. Activitatea va fi supravegheată de ambulanța medicală.

Ora 14:00
B-dul Eroilor
Marș de sensibilizare, unde vor fi împărțite flori și baloane.

Manifestarea este organizată de Asociația AGA DOWN SINDROM Cluj cu sprijinul Fundației Special Olympics Romania și a Asociației DOWN București. Peste 150 de sportivi cu sindrom Down din toată țara vor participa la eveniment.

>> Mai multe informații în comunicatul de presă de la Agerpres.

Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.