Dreptate pentru Andrei: CEDCD câștigă un nou caz de discriminare

În premieră, au fost sancționate cadrele didactice, dar și părinții celorlalți elevi

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) câștigă un nou caz de discriminare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru Andrei (14 ani), băiețelul cu Sindrom Down din Botoșani, în vârstă de 14 ani.

În februarie 2016, organizația a sesizat CNCD cu privire la situația lui Andrei, împotriva căruia s-au coalizat mai multe cadre didactice și un grup de părinți hotărâți să-l excludă pe elev din Școala Gimnazială Ion Creangă din Botoșani.

În premieră, CEDCD obține o decizie de sancționare nu numai a cadrelor didactice, dar și a părinților celorlalți elevi din clasa lui Andrei, care s-au coalizat pentru excluderea lui din școală.

CNCD a constatat existența faptei de discriminare directă, dar și sub formă dispoziției de discriminare și incălcarea implicită a dreptului la demnitate și educație al lui Andrei. Dincolo de constatarea acestei contravenții, sancționate cu avertisment, Consiliul a decis și dispus monitorizarea activitătii școlii și a măsurilor întreprinse pentru incluziune scolară timp de 1 lună.

>> Citiți articolul la CEDCD.ro

Foto: Libertatea.ro
Cuvinte-cheie:

Fii primul/prima care comentează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.